Jump to content
WI BIMMERS - Wisconsin's BMW Community

AlpineE30

Members
  • Content count

    115
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AlpineE30

  1. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Hey All, Still working on getting the stock radio working in my E30. I've gotten power to the unit and it seems to be working, but I have no sound. I have a few wires that are not connected, but 2 speakers should be working. I'll attach a before and now picture as well as the schematic I am attempting to use. (If there is supposed to be an internal amp in the dash I am F*@#$%). If anyone has any insight I'd appreciate it.
  2. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I'm getting more and more concerned the ground got messed up in the process of all of this. All of the ground wires that I can find (3 of them 1 from the radio) are all connected. Any advice on re-grounding it them? My analog clock is still lit and working, but I don't have lights for my heat/ac controls. I am concerned about pulling the cluster and causing more issues.
  3. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Yeah, I have tried the cassette deck. Still no sound. Cassette deck itself seems to be working. The speakers click once when the radio turns on and the sound is turned up. Dead dash lights (& PS rear Tail light) - I have replaced fuse #'s 10,12, 19, 21, 22, 23 I did rotate the knob. I wish it was that easy! The speedo, tach, etc. all work, just no longer light up. Yes, I did have the battery disconnected.
  4. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Replaced the HL switch. No luck. Anybody have any insight into wiring troubleshooting?
  5. AlpineE30

    E30 Picnic 2018

    DAMN! Something came up. I'm not going to make it.
  6. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I borrowed a speaker to attempt to see if I could get some sound out of the radio w/out having to remove any panels. Now, when I turn on the radio I can hear a click from all of the speakers. No luck getting any sound to the speaker. Also, no luck with the lights in the dash. The voltage coming out was .023 at the most. I'm thinking I ended up with a trash radio and killed my dash lights in the process of trying to do the install.
  7. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I’m an idiot. I was looking under the carpet on the DS side towards the tail lights in the quarter panel. It’s there. Yes, the rear speakers were working for sure with the old radio.
  8. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I was trying not to pull on them too hard, but there wasn't much to work with. Are you thinking it got pulled from the back of the headlight switch? I have one odd plug, but nothing that looks like the plugs I have found when I search for the amp. There are a few loose wires back there, but nothing that matches the schematic. Yes, I do have the tweeters.
  9. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Speedo, Tach, Fuel, Temp & Climate Control All of the warning lights are still functioning. I plan on checking the ground (it was a mess) tonight. Also, none of the wiring that would have been going back to the stock amp is back there, so it looks like I'll be sending wires out for that.
  10. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I just picked up the amp. Hope to give that a shot tonight and see if I can get things working. Took the car for a spin last night my dash lights are no longer working. Unbelievable. From what I've read they are part of the same wiring cluster as the radio AAAAAAAAAAAND it isn't the fuse. Any ideas?
  11. AlpineE30

    E30 Picnic 2018

    Unless something comes up count me in!
  12. AlpineE30

    There Goes My Floor!

    I know, I've gotta quit. I'm trying to live my life a quarter mile at a time, but Jonny Tran keeps blowing up my NOS filled cars!
  13. AlpineE30

    There Goes My Floor!

    I found this screw on my floor last night! If I learned anything from The Fast and the Furious I can pretty much count on my diamond plate flooring to fall right out of the car.
  14. AlpineE30

    There Goes My Floor!

    I think so. As soon as I saw it I immediately thought of that movie! Hahahaha
  15. AlpineE30

    E30 Picnic 2018

    Oh Man! I want to go! Let me figure out what's happening that weekend!
  16. AlpineE30

    Crazy Find

    A friend of mine works in a fleet repair shop. I brought my car in to use a welder (never ended up using it, but that's a different story. Apparently the owner has a collection of cars in the other side of the shop collecting dust... posted up a couple of the highlights.
  17. AlpineE30

    Crazy Find

    Clearly in need of some work, but didn't look too bad
  18. AlpineE30

    Crazy Find

    Look what I spotted in the wild the other day!
  19. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Ran the car tonight for an hour and entered the code. Even with the antenna power and the (hopefully) functioning tape deck I'm not getting any sound. I found a thread about replacing the lights within the deck, but want to get some sound before I go through all of that. http://www.bimmerboard.com/forums/posts/145593 Looks like I need to figure out the amp situation and move forward from there.
  20. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Thanks for the clarification on the diagram. This is my first run at fixing a stock radio using existing equipment. Got the antenna power attached, but the radio is now asking for the code and looks like I'm stuck in the hour waiting period. I was using that picture as a reference as well. So IL is going to be my backlight power? Damn I hope that isn't shot. As far as the amp goes there are wires hanging and it looks like the mounting brackets are there. Part of me wants to just rewire the whole damn system.
  21. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I am not seeing on the diagram where you determine that there are loops, but they are there in the plug. The amp is gone. The 2 wires are White and Brown and Blue and Grey. They originate from the same plug ( +12V) as the Violet and Brown that go to the power distributor box (on the left side of the diagram). My backlight is not powered. I wonder if the 2 pin is for that? I don't have a corresponding solid white wire coming from the rear of the radio.
  22. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    I I have figured out where most everything goes. Except 4 of the speaker wires do not come from the (8)plug. There are 2 loops in it and the other wires are coming from elsewhere. Also, I have a plug or cooresponding wires that don't appear to be on the schematic. I'll include a picture. I also have a mystery white wire with no other markings coming from the dash. I know for a fact that 2 of the speakers worked with the previous head unit. Let me know your thoughts.
  23. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    Sorry. Forgot to quote in my previous response. I've been hunting all over for a picture of what the wiring for that plug is actually supposed to look like.
  24. AlpineE30

    Stock Radio CLUSTER F***

    My car is a 1991 325i and the radio could have been in the car. The radio is a CM5908. I did cut all the wires back and I have 3 extras, but that plug is definitely an issue Bulkhead on the DS of the trunk? My trunk in pretty rough I wouldn't be surprised if it was gone. It's hard to tell, but that plug is still there. Where did you get the fader switch?
  25. AlpineE30

    BMW Stock Radio Code

    That thing looks pretty awesome!
×